Aina Group Oyj - toiminta lakannut                                                                                                      

 

Tiedotus

  

 • Aina Groupin Oyj on tehnyt Keskisuomalainen Oyj:n kanssa sopimuksen Hämeen Sanomat Oy:n koko osakekannan myymisestä. Kaupan toteutuminen edellyttää Aina Groupin ylimääräisen yhtiökokouksen hyväksyntää. Kokouksessa käsitellään myös yhtiön jatkoon liittyviä näkymiä sekä mahdollisia toimenpiteitä. Kaupan arvioidaan toteutuvan 30.9.2021 mennessä.
   

  Hämeen Sanomat Oy julkaisee kahta Kanta-Hämeessä ilmestyvää 7-päiväistä sanomalehteä Hämeen Sanomia ja Forssan Lehteä sekä Hämeenlinnan talousalueella ilmestyvää kaupunkilehteä Hämeenlinnan Kaupunkiuutisia. Ilves Jakelu Oy harjoittaa Kanta-Hämeessä yhdessä tytäryhtiönsä Hämeenlinnan Jakelupalvelu Oy:n kanssa sanomalehtien sekä sopimusasiakkaiden osoitteellisten lähetysten varhaisjakelua ja osoitteettomien mainosten päiväjakelua.

   

  Keskisuomalainen-konsernin ja Hämeen Sanomat -konsernin muodostaman kokonaisuuden pro form -liikevaihto vuodelta 2020 on noin 224 miljoonaa euroa.

   

  Keskisuomalainen-konserni kustantaa kuuttatoista (16)  5–7 päiväistä lehteä ja digitaalista uutismediaa, 32 paikallislehteä sekä 35 kaupunkilehteä.  Lisäksi yhtiöllä on myös jakelu- ja tutkimustoimintaa sekä digitaalista ulkomainontaa. Erilaisia mediajulkaisuja yhtiöllä on kaikkiaan 100.

   

  ”Kaupalla haluamme turvata Hämeen Sanomien lehtien ja muun liiketoiminnan menestymisen myös tulevaisuudessa. Maakunnallisen ja paikallisen sisällön kehittäminen on Keskisuomalainen Oyj:n painopiste sisällöntuotannossa. Tästä se haluaa pitää kiinni myös Kanta-Hämeessä.”

   

  ”Medialiiketoiminta siirtyy yhä enemmän digitaaliselle puolelle. Se vaatii vahvempia taloudellisia hartioita ja erityisosaamista, jota uudella omistajalla on”, sanoo Panu Ala-Nikkola, Aina Groupin hallituksen puheenjohtaja.

   

  Ala-Nikkola muistuttaa, että tärkeintä jatkossa on laadullinen sisältö ja tuloksekas liiketoiminta. Alueellinen omistus on jo tätä aiemmin vähentynyt muutamien paikallisten institutionaalisten osakkaiden luovuttua omistuksistaan.

   

   

  Lisätietoja antavat:

  Aina Group Oyj:n puheenjohtaja Panu Ala-Nikkola, puh. 050 502 4728

  Hämeen Sanomat Oy:n toimitusjohtaja ja päätoimittaja Mikko Soini, puh.  044 971 7383

  Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi, puh.  050 68 833

   

    Takaisin
 

© Aina Group Oy 2017