Aina Group Oyj - toiminta lakannut                                                                                                      

 

Tiedotus

  

 • "Lehdistötiedote 15.02.2007 kello 14.00

  CapMan ostaa kaksi toimitilakiinteistöä Hämeenlinnasta sekä sijoittaa
  logistiikkakeskushankkeeseen Mäntsälässä

  CapManin hallinnoima CapMan RE II -kiinteistöpääomarahasto on ostanut Hämeenlinnassa Kasarmikatu 4:ssä ja Parolantie 104:ssä sijaitsevat kiinteistöt Aina Groupilta. Lisäksi rahasto on solminut sopimuksen Tokmanni Oy:n kanssa Mäntsälään rakennettavan logistiikkakeskuksen hankkimisesta. Nyt ostetut kiinteistöt sekä logistiikkakeskushanke ovat viime syyskuussa perustetun
  CapMan RE II -rahaston ensimmäiset sijoituskohteet.

  Kasarmikatu 4 sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa. Kiinteistö on rakennettu vuonna 1965 ja sen laajennusosa on valmistunut vuonna 1990. Kiinteistössä on vuokrattavaa pinta-alaa noin 3 500 m².

  Parolantie 104 on vuonna 1979 rakennettu toimisto-, teollisuus- ja varastorakennuskokonaisuus. Vuokrattavaa pinta-alaa rakennuksissa on noin 11 000 m². CapMan RE II -rahasto ja Aina Group ovat kaupan yhteydessä solmineet pitkäaikaisen vuokrasopimuksen kiinteistöstä.

  Tokmannin logistiikkakeskus rakennetaan Helsinki-Lahti-moottoritien varteen Mäntsälään, ja hanke valmistuu syksyllä 2008. Kohteeseen tulee vuokrattavaa pinta-ala noin 74 400 m², ja siitä on solmittu pitkäaikainen vuokrasopimus Tokmannin kanssa.

  "Aina Groupilta hankittujen kiinteistöjen sijainnit, hyvä kunto ja pitkät vuokrasopimukset vaikuttivat sijoituspäätökseemme", toteaa CapMan Real Estate -tiimin vetäjä Markku Hietala ostetuista kiinteistöistä. "Kiinteistötiimillämme on vankka kokemus Mäntsälään nyt rakenteilla olevan logistiikkakeskuksen tyyppisistä hankkeista. Uusi CapMan RE II -rahasto laajensi sijoitusfokustamme ja selvitämmekin aktiivisesti myös muita mahdollisia sijoituskohteita pääkaupunkiseudun ulkopuolella", Hietala jatkaa.

  CapMan perusti toisen kiinteistöpääomarahastonsa CapMan RE II:n syyskuussa 2006. Rahaston sijoitusten pääpaino on kiinteistökehityskohteissa Suomessa. Rahaston sijoitusfokukseen kuuluu kiinteistöjen kaavallinen kehittäminen, uudiskohteiden rakentaminen sekä kiinteistöjen toiminnallinen jalostaminen Sijoitukset hajautetaan koon, sijainnin ja toimialojen mukaan. Rahaston sijoituskapasiteetti nousi 1.2.2007 noin 550 miljoonaan euroon. CapMan RE II:n sekä sijoituksia pääkaupunkiseudun toimitilakiinteistöihin tekevän CapMan Real Estate I:n yhteenlaskettu sijoituskapasiteetti on noin 750 milj. euroa.

  Lisätietoja:
  Markku Hietala, CapMan Real Estate -tiimin vetäjä, p. (09) 6155 8724 tai 0400 405 956
  Jaakko Nevanlinna, toimitusjohtaja, Aina Group Oyj, p. 0400 445 355
  Kyösti Kakkonen, toimitusjohtaja, Tokmanni Oy, 050 65 222

  CapMan
  CapMan on Pohjoismaiden johtavia pääomasijoittajia ja hallinnoi noin 2,8 miljardin euron pääomia pohjoismaisissa buyout-, mezzanine-, teknologia-, life science ja kiinteistöpääomarahastoissaan. Jokaisesta sijoitusalueesta vastaa oma sijoitustiimi, ja yhteensä CapManin palveluksessa on noin 100 ammattilaista Helsingissä, Tukholmassa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. Vuonna 1989 perustetulla CapManilla on kattavaa kokemusta rahastojen hallinnoinnista sekä sijoittajien ja yrittäjien kumppanina toimimisesta. Toistaiseksi CapManin hallinnoimat rahastot ovat sijoittaneet yli 150 pohjoismaiseen yritykseen ja irtautuneet yli 90 yrityksestä. Nykyiseen salkkuun kuuluu yli 60 yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 2,7 miljardia euroa ja yhteenlaskettu henkilöstö noin 17 000. Viimeisimpiä sijoituskohteita ovat suomalainen John Nurminen Ajoneuvologistiikka, tanskalainen ScanJour A/S, ruotsalainen QuickCool AB ja norjalainen InfoCare AS. Lisäksi CapMan on sijoittanut 23 Helsingin seudun toimitilakiinteistöön, ja irtautunut 22 kiinteistöstä. CapMan Oyj:n B-osake on listattu Helsingin pörssin päälistalla vuodesta 2001.
  www.capman.com

  Aina Group Oyj
  Aina Group -konserni (
  www.ainagroup.fi) on kuluttajien ja yritysten viestintäratkaisujen toimittaja, jolla on kaksi liiketoiminta-aluetta: media ja ICT. Medialiiketoimintaa harjoittaa Hämeen Sanomat Oy tytäryhtiöineen ja ICT-liiketoimintaa AinaCom Oy. Konsernin liikevaihto on lähes 100 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on lähes 700 henkilöä. Konsernin emoyhtiö on Aina Group Oyj.

  Tokmanni-konserni
  Tokmanni - konserni on uuden ajan valtakunnallinen halpakauppa, joka laajan tuotevalikoimansa ansiosta pystyy palvelemaan kuluttajaa eri elämänsä vaiheessa erilaiseen tarpeeseen
  Tagit: vuosi-2007  
    Takaisin
 

© Aina Group Oy 2017